Tester

Nyheter vin spesialpol november 2019

Dette er bare se, men ikke røre for de fleste

Dette er bare se, men ikke røre for de fleste

At antall flasker er begrenset, er en ting, men prisene er nå så høye at det blir med drømmen. Men gode er disse vinene, det skal de ha. Og noen gode kjøp er det også.
Aase E. Jacobsen
25 November 2019 - 16:55

Du må ikke bare slåss, men også ha en vidåpen og svært dyp lommebok. Det er ikke fordi volumene er svært begrenset - for flere av disse vinene er kjøpt inn i et antall av 600 flasker. Men mange av de som køer for å få tak i godsakene (eller leier inn noen til å gjøre det) , har budsjetter som gjør at de kan kjøpe en kasse av gangen, og da er ikke 600 flasker så mye.  

Haut-Brion fra Pessac-Leognan er ikke hverdagskost for noen, og denne uberklassiske vinen i 2016-utgave er en drøm. Uberlekre er også Ducru-Beaucaillou og Leoville-las-Cases. 

Bordeaux i vellykkede 2016 for den som liker stor intensitet i frukten, er altså hovedtema. Dog med noen avstikkere, deriblant til Australia og Penfold's hvor Grange utgjør den hellige gralen, mens Cabernet sauvignon Bin 407 er det beste kjøpet. 

Tema for spesialpolet i november er også moden vin, men det er lite utvalg sammenlignet med for noen år siden, den gangen du kunne få vellagret vin for en god pris. Unntaket er chablislegenden Raveneau i en rekke årganger og kvaliteter mellom 2016 og 2003. Med den voldsomme interessen som denne produsenten opplever, er det garantert disse kassene som får bein å gå på.   

Noen utvalgte burgundere er også på listen, deriblant Chevillon Nuits.-St.-Georges Vieilles Vignes 2013 som i lys av dagens  burgundpriser er et godt kjøp. Det er også Forey Echezeaux 2012 koster bare litt mer enn 2014 da den ble lansert i 2017, men en mer interessant årgang. Burgund grand cru er aldri billig, men i internasjonal kontekst er 1234 kroner gunstig.

En vellagret outsider er Redondel Teroldego BeatoMagnum 2009 til 966,60 for 1,5 liter som er en veldig god deal.

På side 2  finner du de 51 testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Her finner du snart vinene som lanseres

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her